Yakakent Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yükseköğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.

Misyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar: 2019-2020 eğitim öğretim yılı 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ilçe düzeyindeki kompozisyon yarışması birinciliği. Geçmiş eğitim-öğretim yıllarında düzenlenen ilçe düzeyindeki sportif, kültürel ve bilimsel etkinliklerde derecelerimiz bulunmaktadır.

Saatler: 08.10-16.10
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil:
Okulun Sınav Başarı Durumu: Her yıl en az bir öğrencimizi 4 yıllık fakülteye göndermekteyiz. Meslek yüksek okullarına giden öğrencilerimiz de bulunmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %20
Sportif Etkinlikler: İLÇE ÇAPINDA DÜZENLENEN SPORTİF ETKİNLİKLERE AKTİF KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI PROJE YARIŞMASINA KATILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI PROJE YARIŞMASINA KATILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ. "Okudukça Büyür İnsan" isimli okuma projemiz ilçemizde bulunan idare amirlerinin de katılımlarıyla 3 yıldır başarıyla sürdürülmektedir.

Telefon - 03626112727

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://yakakentaihl.meb.k12.tr

Adres - Kozköy Mahallesi Aşağı Küme Evleri 316. Sokak No34 Yakakent/SAMSUN yakakentanadoluimamhatiplisesigmail.com yakakentanadoluimamhatiplisesioutlook.com.tr

Öğretmen :12
Öğrenci :53
Derslik :8
Konferans Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2764
Yemekhane :2
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Kozköy Mahallesi Aşağı Küme Evleri 316. Sokak No: 34 Yakakent/Samsun

Adres - Kozköy Mahallesi Aşağı Küme Evleri 316. Sokak No34 Yakakent/SAMSUN yakakentanadoluimamhatiplisesigmail.com yakakentanadoluimamhatiplisesioutlook.com.tr

Ulaşım Servisle

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 2 km